Frironing i Nappedam Kajak 2019

Alle nye medlemmer af Nappedam Kajak skal gennemføre et frironingskursus medmindre medlemmet allerede er friroet fra en anden klub eller har stor erfaring med havkajak. Hvis dette er tilfældet, så se nederst på siden her.

Frironingskursus

På frironingskurset lærer du de mest basale ting omkring at ro i havkajak - mest praksis på vandet men også noget teori. Ud over at lære at dreje og komme i kajakken uden at vælte - lærer man også at redde sig selv eller andre. Det sikkerhedsmæssige vægter vi i Nappedam Kajak højt.Ud over at det handler om sund fornuft, så er det også vores erfaring at gennemførelse af frironingskurset giver det bedste grundlag for mange gode oplevelser i kajakken. Man roer afslappet når sikkerheden er i orden !


Tilmelding og betaling Læs dokumentet i højre side "Kursusopslag forår 2019."


Ved bestået kursus udsteder vi DGI Kursusbevis "Havkajakroer 1".

 

Om kurset:

  • Kurset varer min. 22 timer - fordelt på 5 aftner og en gang i svømmehallen.
  • Kurset starter i svømmehal i Hornslet den 27. april 2019 kl. 9-12, hvor der gives introduktion til kajak og redningsøvelser.
  • Kurset afsluttes med en prøve, som skal beståes for at frironingen er gennemført.
  • Indholdet svarer til et "EPP2"/"Havkajakroer1" kursusforløb og koster 600 kr.
  • Kurserne gennemføres af klubbens instruktørgruppe.
  • Brug af våddragt er obligatorisk. Der gennemføres øvelser i vandet(havet) hver gang.

Når roeren har bestået frironingsprøven, så skal han/hun ro mindst 50 km, før end der kan udleveres nøgle til kajakhuset. Der skal føres logbog over turene. 
Til højre findes der links til de konkrete frironingskrav og sikkerhedsbestemmelser. Vådbogen viser meget kortfattet hvad du kommer til at lære på fri-roningskurset. Hvis du skal deltage på et frironingsforløb, så tjek link til 'praktiske råd'.

Allerede friroede eller erfarne roere

Er du friroet fra en anden klub, højskole eller anden udbyder, aftales prøvedeltagelsen med klubbens instruktører. Kontakt roudvalget på mail (roudvalg@nappedamkajak.dk) for nærmere information. Som øvet roer, skal du som minimum aflægge praktisk prøve i redningsøvelserne. For at blive nøglefriroet med det samme, skal du også dokumentere mindst 50 km roning inden for de seneste 12 måneder. Der er ingen kursusafgift ifm. den praktiske prøve.

Praktisk information


Herunder finder du links til kursusbeskrivelser for foråret 2018. Der afholdes kursus på følgende datoer:

Hold1: 1/5 - 8/5 - 15/5 - 22/5 kl. 17-21 
- samt prøve d. 28/5 kl. 17-20:30.

Hold2: 2/5 - 9/5 - 16/5 - 23/5 kl. 17-21 
- samt prøve d. 28/5 kl. 17-20:30. 

Herudover er der introduktion til sikkerhed og redningsøvelser i Hornslet svømmehal lørdag den 27. april 2018 kl. 9:00-12:00.

Venligst mød op i god tid da tiderne er omklædte og klar til at gå i vandet. 

Læs mere på link herunder "Kursusoplsag forår 2019". Her er beskrevet hvordan du laver tilmelding og betaling af kursusafgift. Har du spørgsmål til tilmelding eller kurser generelt, er der kontakt informationer i "Kursusopslag forår 2019". Følg også med på forum. 

Bemærk, at alle nye medlemmer skal aflægge svømmeprøve på 200 meter. Prøven aflægges ud for Nappedam Havn en af kursusaftnerne. Påklædning til svømmeprøve er almindelig robeklædning (våddragt og vest).

 

Kurser afholdes efter gældende sikkerhedsregler.

Yderligere information findes her:

 

Endvidere findes der god information hos DGI på følgende links.